Wish to contribute to the project by donating? Heads up to our Patreon -> https://www.patreon.com/skylordsreborn

Jump to content
BEWARE: Multiaccounting Will Cause Permabans! Read more... ×
Sithonic

After clicking "PLAY" in the updater, Battleforge.exe launches as background task and closes after 2 sec

Recommended Posts

Hello!

I have the following problem - After I unpacked the game and copied the updater with both my firewall and antivirus off, I launched  SkylordsRebornUpdater.exe. After it finished, I clicked play. Instead of launching, Battleforge.exe launches as a background task in the task manager for 2-3 seconds and then closes itself. The game doesnt start at all and no visual screen comes up at any point. I tried all of the methods that were described in the troubleshooting guide. I am running Windows 10 x64 bit, GTX 860m, 16gb of ram, latest GeForce drivers (as of 14-sept-2018). I ran everything as admin and tried in compatibility mode. Also tried deleting the Battleforge folder in Documents, as well as disabling the readonly flag for it. Both antivirus and firewall are disabled during the whole process.

 

Help will be much appreciated, I tried everything. All of the signs point to either a block by the antivirus or the firewall, but I can confirm that that is not the case. I assume regular updates of the game are rolling out, so this issue persists today aswell, 14 sept.


Thanks in advance, Skylords!

Konstantin

Edited by Sithonic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello !,

For your antivirus, it is much better to make an exclusion than to shut it down completely if it is never the case (services in the background)

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Fistanus said:

Launch the file called  UAC   bro'

Tried that, still not working. Also tried launching Windows in safe mode and starting the game, that didnt work as well.

Edited by Sithonic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, I had the same pb... And did that.

I launched "SkylordsRebornUpdater", did the update but  then couldnt play, so I rebooted. 

Then launched "UAC", did the update.

Then  launched "SkylordsRebornUpdater" again then clicked play. 

 

Worked fine.

 

GL

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ve been through a similar state of things my friend.Ive tried everything.I am not an expert, but i can strongly suggest to re-extract the battleforge folder from your downloads or re-download it if the problem remains(alongside the updater of course)It took me 3 downloads(the main game),infinite time and several repetitions on things i was thinking i ve done correctly until i could log in. KEEP CALM AND RETRY!.Good luck!

Share this post


Link to post
Share on other sites

SOLVED: Problem occurred because of a corrupted game. I think it was because I extracted the files with daemon-tools instead of winrar. Works fine now. Thanks everybody!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/21/2018 at 7:47 PM, Sithonic said:

SOLVED: Problem occurred because of a corrupted game. I think it was because I extracted the files with daemon-tools instead of winrar. Works fine now. Thanks everybody!

Great to hear! moved to resolved. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.